Project
Wickevoort

Over het project
In Cruquius worden op Landgoed Wickevoort energieneutrale huur- en koopwoningen gebouwd op aparte woonerven met ieder een eigen identiteit. 750 woningen in totaal. Bij 83 daarvan verzorgt Sturm onder andere de aanleg van de huisaansluitingen en het aansluiten van deze woningen op het nieuw aangelegde riool.

Rol BodemPlan
BodemPlan heeft als onderdeel van de nauwe samenwerking met Sturm het revisieproces voor dit project ondersteund. De werkzaamheden betroffen het aanbrengen van ondergrondse infrastructuur. Omdat dit project is uitgevoerd met behulp van BIM, moest de revisie dan ook als LOD500 worden uitgewerkt. Dit model is daarna geïmplementeerd in een beheer- en onderhoudssysteem van de opdrachtgever.

De moeilijkheid van dit project was dat het in de infra ongebruikelijk is om revisie in BIM te maken. Het bundelen van de kennis bij Sturm en de BIM kennis van BodemPlan maakte het mogelijk om een revisie aan te leveren die volledig naar wens was van de klant. Daarbij was de focus om zo veel mogelijk bruikbare informatie te koppelen aan de gerealiseerde ondergrondse infrastructuur.

Hoofdafbeelding: AM

  • Locatie
    Cruquius
  • Opdrachtgever
    Sturm BV
  • Oplevering
    In uitvoering